
Pacamara Finca La Esperanza (obróbka naturalna- metoda alternatywna)
Opis
100% Arabica speciality
Kawa pod metody alternatywne: V60 (drip), Kalita, Gabi, Aeropress, Chemex itp.
Profil smakowy jest fantastyczny, kawa jest bardzo słodka, cechuje ją miodowa słodycz, świetna kremowa konsystencja oraz nuty świeżych jabłek.
Cafe Pacas jest dużą, przepiękną plantacją kawowca, która produkuje świetnej jakości kawy. Finca La Esperanza zlokalizowana jest w kantonie El Porvenir w Salwadorze w regionie Santa Ana.
Plantacja rozpoczyna się na wys. 1000 m n.p.m. i sięga do wysokości 1750 m n.p.m. i ponieważ jest zlokalizowana w północno-zachodnim regionie ma wspaniały klimat i doskonałe warunki uprawy dla wielu odmian kawowca, w tym przede wszystkim dla odmiany Pacamara jaką dla Was wyselekcjonowaliśmy.
Pacamara o obróbce naturalnej to nasza zapowieść współpracy z Cafe Pacas z Salwadoru.
Odmiana: Pacamara
Obróbka: naturalna
Punktacja cuppingu: 89+