Pacamara Finca La Esperanza (obróbka naturalna- metoda alternatywna)
Opis
Cafe Pacas jest dużą, przepiękną plantacją kawowca, która produkuje świetnej jakości kawy. Finca La Esperanza zlokalizowana jest w kantonie El Porvenir w Salwadorze w regionie Santa Ana.
Plantacja rozpoczyna się na wys. 1000 m n.p.m. i sięga do wysokości 1750 m n.p.m. i ponieważ jest zlokalizowana w północno-zachodnim regionie ma wspaniały klimat i doskonałe warunki uprawy dla wielu odmian kawowca, w tym przede wszystkim dla odmiany Pacamara jaką dla Was wyselekcjonowaliśmy.
Pacamara o obróbce naturalnej to nasza zapowieść współpracy z Cafe Pacas z Salwadoru. Profil smakowy jest fantastyczny, kawa jest bardzo słodka, cechuje ją miodowa słodycz, świetna kremowa konsystencja oraz nuty świeżych jabłek.
Kawa polecana pod metody alternatywne: drip, Chemex, Aeropress.
Odmiana: Pacamara
Obróbka: naturalna
Punktacja cuppingu: 89+